Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- کارگردانان مستند «گود» با بیان اینکه نباید به افراد حاضر در بخش زباله‌گردی دید مافیایی داشت، از تجارت غیر رسمی خبر دادند که در بخش رسمی جمع‌آوری زباله شهر تهران پنهان شده است.
به گزارش آریا و به نقل از ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سپیده سالاروند و آیدین حلال‌زاده که با مستند «گود» در بخش نیمه بلند پانزدهمین جشنواره سینما حقیقت حضور دارند، درباره این مستند توضیحاتی دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سالاروند درباره ایده ساخت مستند «گود» بیان کرد: موضوع مستند، بچه‌های زباله‌گردی هستند که در جایی از تهران به نام گود سعید زندگی و زباله‌های شهر تهران را جمع‌آوری می‌کنند. ما مردم‌نگار هستیم و به خاطر تحقیق دانشگاه و برای پروژه علوم اجتماعی این سوژه را انتخاب کردیم. به این منظور 4، 5 سال در آن منطقه رفت‌وآمد داشتیم که از دل آن یک‌سری تصویر و داستان بیرون آمد که نتیجه آن مستندی با عنوان «گود» است.
وی درباره چگونگی پرداختن به زباله‌گردی در شهر تهران گفت: مدلی که به آن پرداختیم به صورت آماری نبوده و کیفی است. در واقع بخش جمع‌آوری زباله خشک تهران روی دو پایه است. یکی بخش رسمی بوده که از طرف سازمان بازیافت تعدادی آدم برای جمع‌آوری زباله‌ها استخدام شدند، ولی بخش غیررسمی هم وجود دارد که ما در مستند خود به آنها پرداختیم.
آیدین حلال‌زاده درباره صحبت‌های مطرح شده درباره وجود مافیا در حوزه زباله‌گردی عنوان کرد: تصوری وجود دارد که از قضا خیلی‌ها، دلشان می‌خواهد این روایت تکرار شود. اینکه کسانی که از افغانستان به اینجا آمدند و در حال کار هستند مافیا هستند یا اینکه آنها برای کسانی کار می‌کنند ولی حقیقت این است که ما نباید به آدم‌هایی که در حال فعالیت در این کار هستند دید مافیایی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از حاضران در بخش غیررسمی جمع‌آوری زباله با یکدیگر خویشاوند هستند، گفت: کودکان حاضر در این بخش می‌توانند برای پدر، عمو و یا پدربزرگشان کار کنند و الزما آن کسی که به صورت مستقیم برایش کار می‌کنند، مافیا نیست. این قضیه لایه‌های مختلفی دارد که باید بررسی شود.
حلال‌زاده در ادامه افزود: با واگذار شدن جمع‌آوری زباله‌ها به بخش خصوصی لایه‌هایی به آن اضافه شد. به عنوان مثال در این میان پول‌هایی جابه‌جا می‌شود و تجارت غیر رسمی در جریان است ولی معمولا برای اینکه صورت مسئله را پاک کنند، به بخش غیررسمی مافیا می‌گویند. مافیا وجود دارد ولی در بخش رسمی‌تر پنهان شده است.
سپیده سالاروند در پایان با تاکید بر حل این مشکل بیان کرد: راهکار در شرایط کنونی این بوده که بخش بازیافت زباله خصوصی نباشد. دولت باید زباله‌ها را جمع‌آوری کند. در واقع شهرداری، شهر را به یک‌سری پیمانکار می‌فروشد که آنها هیچ حد و مرزی ندارند و تنها می‌خواهند سود کنند. ولی وقتی نظارت دولتی باشد، این اتفاق نمی‌افتد.
پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از 18 تا 25 آذرماه به دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بچه های زباله گرد مستند گود جمع آوری زباله زباله گردی زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۵۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید

سی و یکمین جشنواره بین‌الملل و معتبر هات داکس در عرصه مستند با معرفی برندگان به کار خود پایان داد.

به گزارش ایسنا، جشنواره مستند هات‌داکس که از تاریخ ۲۵ آوریل تا ۵ می (۶ تا ۱۶ اردیبهشت) در تورنتو کانادا برگزار شد و در نهایت مستند «کِشت انقلاب» محصول مشترک هند و نروژ به کارگردانی «نیشتا جین» موفق به کسب جایزه بهترین مستند از نگاه مخاطبان در بخش آثار بین‌الملل شد.

این مستند که درباره جنبش اعتراضی کشاورزان در هند است جایزه نقدی ۱۰ هزار دلاری بخش مستندهای بلند بین‌المللی را به خانه برد.

به گزارش اسکرین، جایزه بهترین فیلم مستند بلند کانادایی از نگاه مخاطبان با جایزه‌ای به مبلغ ۱۰ هزار دلار کانادا هم به «پابلو آلوارز مسا» برای مستند «تالاب سرباز» تعلق گرفت که به مبارزات سیمون بولیوار برای آزادسازی کلمبیا پرداخته است.

همچنین جایزه «لیندال تریسی» برای تجلیل از مستندسازان نوظهور کانادایی به میثم معتضدی سینماگر ایرانی تبار اعطا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایتی از شوق همه‌جانبه معلم بروجنی در تربیت نسل آینده
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • حراج توپ طلایی که مافیا از مارادونا دزدید!‏
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • فیلمبرداری «دست خدا» آغاز شد/ روایتی سینمایی از تصمیم زن عروسک‌فروش
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند